domingo, 17 de mayo de 2020

Setmana del 18 al 25 de maig 🌻🌼


Nens i nenes del cicle mitjà,

Us heu parat a pensar?  Quan ens mirem el calendari el primer dia de curs, sempre hi ha dates que intentem localitzar ràpidament: els nostres aniversaris, la castanyada, Santa Cecília, Nadal, Carnestoltes...Són moments importants per a tots nosaltres, ens permeten compartir estones especials amb persones que ens estimem. Molts  moments d'aquest curs 2019-20 els hem pogut celebrar a l'escola, junts, amb els companys i mestres, amb la resta d'alumnes, petits i grans, i també, com els concerts de Nadal, amb els nostres pares.
Som conscients que el final del segon trimestre i tot el tercer s'ha vist afectat de ple per la situació que estem vivint. Fa tres setmanes, la celebració de Sant Jordi hauria omplert el saló d’actes i les pistes amb balls, declamacions i obres de teatre, els passadissos de dibuixos i treballs i el pati de columnes de paradetes de llibres. Tots els que formem part de la comunitat educativa hem demostrat que som capaços de posar bona cara a la dificultat i al repte, i reinventar-nos per no perdre l’esperit i la il·lusió de la tradició. Felicitats per la important part que us toca!
Ara, arribada la primavera i el mes de maig, les agendes treurien fum: comunions, colònies, activitats familiars de cap de setmana, torneigs de final de temporada...i al calendari del cor de tots els que ens estimem al SAMC,  una data ben especial:  28 de maig, l’Aniversari de les Missioneres de la Institució Claretiana. Conèixer la important tasca que realitzen les missioneres als camps de treball, cantar el Virolai durant l’ofrena floral a l’olivera , fer aportacions voluntàries i gaudir d’un bon esmorzar solidari a l’hora del pati són les activitats habituals d’aquesta data festiva.


Aquest curs, coincidint amb el  centenari del naixement de la  M. Dolors Solà, fundadora de la comunitat religiosa de les Missioneres l’any 1951, estava prevista una sortida familiar a Moià pel diumenge 24 de maig.
Tot i que la sortida queda ajornada provisionalment,us convidem a participar igualment de la festa amb les activitats de les properes dues setmanes i acceptant, una vegada més, un repte. En el següent vídeo, il·lustrat per la Sandra Palomeque, veureu  una versió del Virolai interpretat per l’Eugènia, el seu germà i la seva mare. Us animem a fer-nos arribar una gravació amb una versió vostra com a data límit el divendres 22 de maig.  La podeu cantar o, si sou capaços, tocar-la amb el vostre instrument. Amb tots els vídeos que ens arribin es farà un muntatge que, ben segur, provocaria un somriure d’orgull i satisfacció a la M. Dolors Solà.
Som-hi!